29 jan. 2010

SHEASMÖR

Sheasmör är en mycket bra fuktighetsbevarande och mjukgörande kräm. Perfekt vid kyla eftersom den inte innehåller något vatten. Rent oraffinerat sheasmör är rikt på näringsämnen, mineraler och spårämnen som är välgörande och läkande.
Det kan användas på hela kroppen. Köp inte sheasmör som är uppblandat med andra ämnen och är hårt raffinerat med kemikalier tillsatta. Detta tar bort alla de goda egenskaperna hos Shean och är inget annat än skadligt att ha på huden. Det råa oraffinerade sheasmöret har en beige eller gul färg samt har en krämig konsistens och en nötaktig doft. På grund av flera naturligt förekommande antioxidanter, har rå Shea obegränsad hållbarhet, raffinerad Shea har högst två års hållbarhet.
Rent sheasmör kan hjälpa vid frostskador, hudbristningar, torra läppar, torr hårbotten, torr narig hud, blöjeksem, spruckna hälar, solbränna, klåda, sårläkning, insektsbett samt grov hud på fötter, armbågar och knän.
Kariteträdet växer vilt i Afrika och sheanötterna krossas och behandlas med högtrycksånga för att smälta ut sheasmöret innan det sedan silas och får svalna. Det är allt - helt naturligt.

Rent sheasmör säljs av Lendelunden, kolla deras återförsäljare, samt på hemsidan Clearlife.

Inga kommentarer: