18 jan. 2011

DERMA SILK lindrar eksem och klåda

DermaSilk är ett specialbehandlat silke som hjälper huden att läka i tre steg

Mindre infektion ger mindre klåda
DermaSilk dödar bakterier och svampar och minskar infektionen. Huden bygger upp sitt eget naturliga försvar och din klåda lindras. 9 av 10 eksem är infekterade av bakterier och svampar, som ökar klåda och försvårar läkningen.

Snäll mot huden
Den känsliga eksemhuden gör att du bör undvika kontakt med textilier som irriterar. DermaSilk fibern är slät, rund och upp till 1 km lång. De långa, runda fibrerna lindrar irritationen och är snäll mot din hud. Bomullsfibrer är bara 2-3 cm lång vilket ger tusentals fiberändar som river mot den känsliga huden.

Motverkar svettning
Svettning är en försämrande faktor vid eksem som kan öka klåda och försvåra läkningen. DermaSilk tar upp 30 % av sin vikt i fukt och tillåter ett fritt flöde av luft genom materialet. Det känns behagligt även vid svettning. DermaSilk kyler vid värme och värmer vid kyla. Bomull tar bara upp 10 % av sin vikt i fukt och känns därför kall och fuktig.

Sortimentet består av tuber, handskar, pyjamas, undertröjor, underbyxor, ansiktsmask, ögonmask och sockor för vuxna och barn.

Läs mer på hemsidan Medeca

Inga kommentarer: