3 feb. 2011

INGEFÄRA

Ingefära kommer ursprungligen från Asien där den har stort utrymme i den traditionella läkekonsten.

Ingefära verkar inflammationshämmande och används därför ibland som kosttillskott vid ledbesvär. Den är rik på antioxidanter, motverkar illamående, är väderfördelande och verkar mot olika matsmältningsbesvär.  Studier bekräftar att ingefära kan ha en god effekt vid åksjuka, sjösjuka och illamående vid gravidtet. En viktig fördel med ingefära framför läkemedel mot åksjuka är att ingefära inte orsakar trötthet.
Försiktighet vid gallsten, användning av cancermedicin och vid behandling med blodförtunnande medicin.

Texten delvis hämtad från http://www.nyfikenvital.org/?q=node/183

Ingefärate gör du enkelt genom att skära en bit ingefära i bitar och koka i ca 1/2 liter vatten ca 5 minuter. Lägg de kokta bitarna i en mixer med lite av teet och mixa till en smet. Häll detta samt resten av det kokta ingefäravattnet í ett glas med lock och ställ i kylskåpet. När du vill dricka en kopp ingefärate tar du fram glaset från kylskåpet, häller upp en liten skvätt i ett glas och fyller på med hett eller varmt vatten. Avsmaka gärna med lite cítronjuice. Starkt och gott te!

Inga kommentarer: