31 mars 2012

DE VITA GIFTERNA

TV4 programmet "Efter Tio" med Malou von Sivers har haft mycket intressanta inslag om de vita gifterna i vår mat.

Äntligen berättas det i vanlig media om hur den industriella maten påverkar oss negativt och det är inte lite som den ställer till med. Vi blir överviktiga, får astma, allergi och eksem, den ger oss inflammationer av alla de slag som leder till diabetes, alzheimer, cancer m.m. Genom att utesluta de sk. vita gifterna kan vi förändra otroligt mycket.

Frågan är om vi vill ta ansvar för vår hälsa eller om vi litar på läkarna som ger oss piller när vi blir sjuka? Uteslut mjölken, vetemjölet och sockret och förändringar kan komma redan efter fem dagar. Det bästa är absolut att utesluta all industrimat, alla tillsatsämnen och laga all mat från grunden samt äta mycket råa grönsaker och frukter. Enkel mat!

Industrimaten är en gigantisk vinstmaskin för de multinationella företagen men en hälsodödare i våra liv. Tyvärr är läkarna och de statliga hälsomyndigheterna köpta av industrin och vill inte erkänna någon koppling mellan matintag och sjukdomar. Läs boken Forskningsfusket på Adlibris och inse hur forskare och industri manipulerar med vår hälsa för att tjäna stora pengar. Hur myter sprids för att vi ska bli rädda. 

Läs om vad den svenska professorn i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds Universitet, Charlotte Erlanson-Albertsson, säger om maten. En forskare som menar att mjölken, vetet och sockret inte är bra för oss. Tänk att det finns sådana forskare!
 
Lyssna på inslaget om mjölk
Lyssna på inslaget om socker
Lyssna på inslaget om vetemjöl
Lyssna på inslaget om barns kost
Lyssna på inslaget om den danska familjen som hade enorma 
problem i familjen, bl.a. en autistisk son som blev frisk efter att 
de ändrade på kosten, familjen kärnfrisk

2 kommentarer:

Michael sa...

Ett tips ! En bok i ämnet släppt: http://gluten-celiaki.blogspot.se/

Mona sa...

Tack för tipset, för när jag kollade mitt senare inlägg om just din? bok upptäckte jag att länken gick till fel hemsida. Så kan det gå! Nu har jag rättat till felet! http://monabaumann.blogspot.se/2012/10/gluten-och-mjolk.html