2 juni 2013

ÖRTER

Om du är intresserad av örter rekommenderar jag dig att läsa om dem på Lisens Örtskola hos Weleda. Där finns Ringblomma, Ros, Lavendel, Rosmarin, Kamomill, Havtorn, Citron, Iris, Slänbär, Salvia, Björk, Arnica, Timjan, Styvmorsviol, Läkemalva, Hästkastanj, Kardborre, Aloe Vera, Gran och Granatäpple beskrivna.

Följande text är lånad från WeledaLisen Sundgren är Weledas egen taleskvinna. Lisens Örtskola består av korta beskrivningar och användningsområden för de traditionella läkeväxter som Weleda använder.

Lisen har i närmare 20 år fördjupat sig i hur naturen påverkar oss och hur vi där kan hämta medicin, mat och ingredienser till såväl husapoteket som till härliga hudvårdsprodukter. Efter några intensiva år i USA kände hon behovet av att byta livsstil och tog sig till Rosendals trädgård på Djurgården i Stockholm. Där fick hon plats som trädgårdselev och mötet med naturen förändrade hennes liv. Där väcktes hennes intresse för de läkande örter som omgav henne, och insikten om hur välgörande det är att vistas i och "umgås" med naturen.  Från att ha samlat örter i det vilda och tillverka egna salvor och oljor hemma i köket utvecklade hon ett eget varumärke, Lisen Organics. En fantastiskt rolig tid men hon lade ner verksamheten 2010 när nya utmaningar lockade.

Hennes första möte med Weleda var i början på hennes örtkarriär då hon fick en flaska Weleda Wild Rose Body Oil, kärleken var omedelbar och den är fortfarande hennes favoritprodukt. Ros är för övrigt en av hennes älsklingsdofter!

Som författare slog Lisen igenom med sin bok "Lisens Örtspa" som kom ut 2008, där hon generöst delar med sig av recept på hemgjorda örtoljor, kroppskrubbar, ansiktsmasker, bad och fotbad med örter från trädgård, äng och skog. 2010 kom uppföljaren "Lisens Indiska Spa" med ännu fler recept. Allt med fokus på att naturen gör livet härligare! Den senaste boken, "Lisens Gröna Värld" kom ut våren 2013 och bjuder på massor med recept på mat, teer, gröna drinkar och huskurer. Ett liv i samklang med naturen, det är framtiden!

Inga kommentarer: