16 aug. 2013

ANJALI MUDRA

Anjali mudra är en handposition som symboliserar hängivenhet, kärlek och vördnad. Anjali betyder  offra, erbjuda. Anjali mudra står för för balans och meditativt tillstånd. Den är en vanlig syn runt om i Asien på statyer och bilder inom hinduismen och buddhismen. Anjali mudra är även vanligt tillsammans med ordet Namaste när man hälsar på någon i Indien. 
Namaste betyder ungefär; det gudomliga i mig bugar sig till det gudomliga inom dig

Effekter av Anjali mudra
Den sägs lugna sinnet och ge harmoni, balans och inre frid. Att föra handflatorna samman aktiverar och balanserar hjärnhalvorna, den kvinnliga och manliga delen, den logiska och intuitiva, den fysiska och mentala delen av oss. Den sägs också lättare kunna föra oss in i ett meditativt tillstånd och även vara en symbol för tacksamhet.

Så här gör du
1. Sitt i lätt meditationsställning eller en annan bekväm sittande position. Sträck på dig lite och se om du kan förlänga ryggraden och nacken några millimeter till.

2. För samman handflatorna framför hjärtat och låt tummen vila mot bröstbenet. Mjukna i händerna och ansiktet.

3. Dra tillbaka skulderbladen, ner på ryggen och öppna upp bröstet.

4. Andas långa djupa andetag, fokusera på området där händerna möts och sitt i 5 minuter till att börja med.

Texten, lite redigerad, lånad från Allt om yoga.

1 kommentar:

Thessanje sa...

Hej!
Jag hittade din blogg och skriver till dig eftersom vi båda två är intresserade av hälsan. Jag hittade ingen kontaktinfo så jag skriver här istället och hoppas att det är okej.
Jag har en video som jag skulle vilja att du tittar på, jag tror nämligen att det är något som skulle kunna intressera dig :)

http://blueberrylifestyle.kyanisocial.com

Om du finner det intressant så följer du bara anvisningarna som finns till höger på sidan.
Jag hoppas vi hörs, ha en bra dag!

Hälsningar
Therése