5 aug. 2013

HONUNG MED KANEL

Nedan finns några tips på hur man kan använda honung och kanel. Texten är lånad från Parnassen, men jag har redigerat texten lite. Det kanske är värt att pröva ibland vid vissa åkommor, det är knappast skadligt.

ARTRIT
Artrit patienter kan dagligen, morgon och kväll, ta 1 kopp hett vatten med 2 skedar honung och 1 tsk kanelpulver.

URINVÄGSINFEKTIONER
Tag 2 msk kanelpulver och 1 tsk honung i 1 glas med ljummet vatten och drick det. Det förstör bakterierna i blåsan.

TANDVÄRK
Gör en kräm med 1 tsk kanelpulver och 5 tsk honung och lägg det på den onda tanden. Detta kan göras 3 ggr/dag.

FÖRKYLNINGAR
De som lider av vanliga eller allvarliga förkylningar kan ta 1 msk ljummen honung med 1/4 sked kanelpulver dagligen i 3 dagar. Denna process botar den mest kroniska hosta, förkylning och rensar bihålorna.

OROLIG MAGE
Honung man tar tillsammans med kanel botar magont och lindrar magsår.

GASER
Honung tillsammans med kanelpulver gör magen fri från gas.

IMMUNSYSTEMET
Dagligt användande av honung och kanelpulver stärker immunsystemet och skyddar kroppen från bakterie- och virusattacker. Honung har flera vitaminer och järn i stora mängder. Konstant användning av honung stärker de vita blodkropparna som slåss mot bakterier och virussjukdomar.

MATSMÄLTNINGSPROBLEM
Kanelpulver sprinklat på 2 msk med honung som man tar innan maten, tar bort det sura och magen smälter de mest kraftiga måltider.

HUDINFEKTION
Om man lägger honung och kanelpulver på de affekterade ställena, så kan det hjälpa mot eksem, ringorm och andra typer av hudinfektioner.

UTMATTNING
Nya studier har visat att sockret i honungen är mer hjälpsamt än skadligt för kroppens styrka. En 1/2 msk med honung blandas i 1 glas med vatten med sprinklat kanelpulver i, tas dagligen.

Inga kommentarer: