18 maj 2015

ROY FIRUS BOK OM MAT OCH HÄLSA

Roy Firus bok om mat och hälsa 
är en mycket viktig bok som skrivits under ca 40 år. Boken är skriven på enkel engelska. Roys vision är att så många som möjligt ska kunna ta del av hans arbete. Han har under årens lopp kontaktat företag och läst mängder av litteratur för att verkligen få fram sanningen bakom alla innehållsdeklarationer som finns och inte finns? 


Roy har lagt till information i boken om rumsväxter som renar inomhusluften. Många studier har visat att inomhusluften ofta är ännu mer förorenad än utomhusluft! Observera att vi människor har ett mycket dåligt luktsinne och vi kan inte med näsan känna dessa extremt ohälsosamma föroreningar.

Tre av de vanligaste föroreningarna är:
1) Formaldehyder som avges från mattor, klädsel och lim och som används i alla möbler, skåp och spånskivor etc.
2) Bensen som avges av plast och syntetfibrer etc.
3) Trichloroethylene som avges från många rengöringsmedel och lim m.m.

Därför är det viktigt att öppna fönster och vädra så ofta som möjligt och även köpa växter för att rena inomhusluften. Det finns många växter som utmärkt rengör luften, men det finns speciellt fyra växter, vika är mycket bra på att rena luften, är lätta att ta hand om och är billiga att köpa. Rengör och damma av bladen regelbundet.
1) Svärmors Tunga 
2) Murgröna
3) Fredskalla 
4) Krysanthemum

Dessutom har han lagt till information om att "Attitude" diskmedel, utan eteriska oljor, är en säker och utmärkt produkt förutom Sonett som han redan har skrivit om.  

Fakta och sammanställning
Roy Firus - royfirus@hotmail.com

Inga kommentarer: