11 dec. 2010

HÖJ DIN ENERGI

Denna övning aktiverar en sekvens som hjälper dig att hämta kraft när du är trött, öka din vitalitet och hålla immunförsvaret starkt trots stress. Om du använder ett par fingrar är du säker på att träffa på rätt punkt.

1. Första punkten heter K-27 punkten, och stimulering av den sänder en signal till hjärnan att justera sina energier, vilket gör dig mer alert och effektiv. Det hjälper när du känner dig trött och har svårt att koncentrera dig. Ta fingrarna till nyckelbenens inre ändar (vid sidan om halsgropen) och ca 2,5 cm under finner du K-27 punkten som en mindre grop under nyckelbenet (Se bilden ovan).
  
Massera eller knacka lätt med långfingertopparna under ett par andetag. (K27 är en förkortning för Kidney 27, dvs. den 27:e punkten på njurmeridianen.)

2. Knacka sedan med alla fingertopparna mitt på bröstbenet (sternum), i mitten snett nedanför föregående punkter. Andas djupt och långsamt ett par gånger. Det stimulerar thymus och aktiverar immunförsvaret.

3. Den tredje knackningen aktiverar mjältens energimeridian och höjer samtidigt energin, balanserar blodsockernivån och stärker immunförsvaret. De neurolymfatiska mjältpunkterna finns under brösten, rakt ner från bröstvårtorna på revbenet under brösten. Knacka eller massera dem ordentligt i femton sekunder.

Alternativt kan du göra denna knackning på mjältens akupunkturpunkter på sidan av bålen ca tio cm under armhålan. Välj att massera där det är mest ömt, för där behövs det mest! Ömhet tyder på stagnerat flöde och cirkulation, och då behöver man massera för att få fart på flödet igen.

/ Ur boken "Finn din energikod" av Sanna Edin

Inga kommentarer: