4 juni 2011

MANUKA-HONUNG

Manuka-honungen har varit en del av Maorifolkets, Nya Zeelands urbefolkning, kost i hundratals år. Honungen samlas in från en avlägsen del av Nya Zeeland och kommer från manukabuskens blommor. 

Manuka-honungen är ett naturligt kosttillskott. Den har helt unika antibakteriella egenskaper tack vare ett högt naturligt innehåll av metylglyoxal (MGO™). Den stärker immunförsvaret, förebygger förkylningar och hjälper för mag- och tarmproblem (t ex magsår, inflammation i magsäcken, sura uppstötningar, halsbränna, irriterad tjocktarm och sår i grovtarmen). Manuka-honungen har också visat sig ha mycket goda egenskaper för att läka problematiska sår och eksem. En del forskning hoppas på att manuka-honungen ska kunna ersätta antibiotika.

Resultat stödda på 20 års forskning visar att den förhindrar tillväxt av
- Bakterier i matsmältningskanalen
- Bakterien som bl a orsakar magsår (Helicobacter pylori)
- Sårinfektionsbakterier
- De sju vanligaste bakterierna vid sårinfektion
- Svampinfektion
- Bakterier ansvariga för dentala sjukdomar

Användning
Ta en struken tesked (5-10 g) 20 minuter innan maten, 2–3 gånger per dag. Du kan även ta en extra tesked under eftermiddagen, som ett energitillskott. Förvaras torrt.
Obs! Honung rekommenderas ej för barn under 1 år.

Användartips för magbesvär
Ta en tsk Manuka-honung 1-2ggr per dag under tungan. Vissa personer känner behov av att ta upp till 4tsk per dag tills problemen blivit bättre. Man bör äta Manuka under minst några veckor. Vissa personer kan uppleva att magen blir mer aktiv och att man blir lite mer törstig de första dagarna.

Det viktigaste när man tar Manuka-honung är, att man tar den på fastande mage och inte äter på 20 minuter efter att man tagit den.

Text från Örtagubben

Inga kommentarer: