7 jan. 2012

BLI YNGRE


Genom att göra nedanstående övning, som tar två minuter per dag, kan du bli tio år yngre på två veckor.

Främst av allt handlar det om att trivas med sig själv. Tycka om sig själv, eftersom från det kommer allt annat. Kraften finns i ditt inre, den vilar där och är fullt tillgänglig för alla som söker den. Det är inuti vi fyller på med energi och kraft också, så ta tid för dig själv för att öka kunskapen om dig. Ge tid för att minnas den du är … och du får rikligt tillbaks. 
Varje morgon i två veckor, så fort du har vaknat till på morgonen går du till en spegel och ser på dig själv;

1.  Sträck ut ordentligt och gäspa så att du fyller lungorna med nytt syre. Vrid och tänj gärna lite så du piggnar till. Sträck sen på ryggen, sänk axlarna och lyft bröstet så du står med god hållning. Andas hela tiden lugnt o djupt, endast in och ut genom näsan, under övningen.

2. Flytta din uppmärksamhet till ditt center vid hjärtat och stanna där med den. Se samtidigt dig själv i ögonen hela tiden du gör övningen.  

3. Med ena handen smeker du din kind och säger samtidigt till dig själv; ”Jag älskar dig. Jag kommer alltid att finnas där för dig – vad som än händer. Jag tar hand om dig och gör gott för dig.  Du är rätt precis som du är, för det finns inget som är perfekt. Det är en konstruktion, och du är bra precis som du är. Jag älskar dig, jag är stolt över dig och gör bra saker – hela tiden. Finaste, söta rara (ditt namn) – jag är så glad över att finnas till just nu!”

4.  Fortsätt i två minuter att säga varma, kärleksfulla och snälla saker till dig själv – hela tiden medan du ser dig själv i ögonen. Behåll ögonkontakten och låt det komma som kommer spontant av varma och vänliga ord. Om du suckar, rapar, tårar rinner eller hur kroppen än reagerar – låt det bara ske.

5. Om du vill kan du stanna upp ett litet tag efteråt, sluta ögonen, ta ett par djupa andetag och låta det landa inom dig.

Detta är hela övningen. Det är viktigt att upprepa den varje morgon i två veckors tid, och var dag utan att hoppa över. På morgonen är vi närmast oss själva och det äkta efter nattens sömn. Om det under övningen kommer en liten röst eller fågel som kraxar i örat att det är onödigt, dumt eller meningslöst, sänd då kärlek till den också. Fortsätt att göra övningen oavsett vad som kommer upp. Övningen kan göra dig tio år yngre, men den kommer sannolikt även att medföra en rad andra mycket positiva saker! Om du får plötsliga insikter eller intuitiv kunskap eller förståelse, skriv ner det med en gång. Bra att ha papper och penna vid sängen och i handväskan/jackfickan under dessa två veckor!

Texten lånad från Sanna Ehdins blogg.

Inga kommentarer: