GULDMJÖLK (1 port)
Guldmjölk passar till kvällsmat eftersom varm mjölk lugnar ner
nervsystemet och hjälper dig att slappna av. Gurkmeja är känt för att göra
benen och lederna mer flexibla, därför brukar det rekommenderas guldmjölk om
lederna knakar.
1/2 dl vatten
2 dl mjölk (ris-, havre-, soja- eller komjölk)
½-1 tsk gurkmeja-pasta (se recept nedan)
2 tsk mandelolja (finns på apoteket)
1 krm malen kardemumma
1 tsk honung
Koka upp mjölk i en kastrull. Häll vatten i en mugg/kopp och blanda i gurkmeja, kardemumma, mandelolja och honung. Tillsätt den varma mjölken. Rör om då och då när du dricker.
1/2 dl vatten
2 dl mjölk (ris-, havre-, soja- eller komjölk)
½-1 tsk gurkmeja-pasta (se recept nedan)
2 tsk mandelolja (finns på apoteket)
1 krm malen kardemumma
1 tsk honung
Koka upp mjölk i en kastrull. Häll vatten i en mugg/kopp och blanda i gurkmeja, kardemumma, mandelolja och honung. Tillsätt den varma mjölken. Rör om då och då när du dricker.
GURKMEJAPASTA (för att ha i Guldmjölk, se ovan)
För att gurkmeja ska fungera för att mjuka upp stela leder, behöver den koka i 8-10 minuter. Lättast är därför att förbereda en pasta med gurkmeja som håller 2-3 veckor i kylskåp.
Ta en burk/påse med gurkmeja. Mät upp i en kastrull och
ta 1,5 delar vatten. T ex om du har 1 dl gurkmeja så tar du 1,5 dl vatten. Koka
till en pasta på svag värme 8-10 minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs. Klarar sig i kylskåp ca 2 veckor.
Text och foton lånade från Yogabolaget.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar