25 sep. 2012

GMO

Filmen Genetic Roulette kunde ses gratis några dagar men nu visas bara en kort trailer. Om du vill se hela filmen kan du donera minst $2.99 (cirka 20:-). Inte mycket pengar!!!

Den är en av de mest fantastiska filmer om genteknikens risker, faror och hot, samt om de bakomliggande ekonomiska intressena och det korrupta samröret med den amerikanska administrationen, samt mot slutet också den hoppfulla utvecklingen i bl.a. USA, där motståndet nu mobiliserats på ett otroligt sätt. Läs mer om filmen på hemsidan.

Bland de sjukdomar, orsakade av GMO, som man pekar på i filmen är; Cancer, Diabetes, Autism, Alzheimers, Astma, Parkinsons, Hjärtsjukdomar, Övervikt m.m.

Effekterna som GMO har förorsakat i andra länder, som Sydafrika, Indien belyses och är skakande, det drabbar inte bara konsumenterna utan även bönderna och djuren.

Vi har två kommersiella aktörer på marknaden som säger sig arbeta för att hålla mänskligheten vid liv, inte genom att hålla oss konsumenter friska, utan genom att hålla vinsterna uppe för sina produkter. Det är livsmedels- och läkemedelsproducenterna!

Några råd för att slippa få omedvetet GMO i vår konsumtion
* Köp i första hand KRAV-märkta varor!
* Undvik det mesta med soja och majs!
* Undvik alla industrioljorna med högt Omega-6 innehåll (majs- och solrosoljorna), alla margariner p.g.a. fettets ursprung och omestringen som krävs för fasta fetter.
* Undvik griskött som importerats (mest för att locka oss med låga priser).
* Undvik alla färdigprodukter i de stora handelsblockens butiker!
* Handla säsongsråvaror!
* Ät mer linser, bönor och sallader!
* Laga dubbel sats och frys in det som blir över, så sparar du även tid.
* Mera kål och rotsaker gör maten mycket billigare och där hittar du inga GMO, inte heller bland ovanjordgrönsakerna eller färska frukter och bär.

Det finns många fler områden där kommersiella intressen puffar på "ut"vecklingen, men som vi vanliga medborgare/konsumenter inte orkar hålla oss uppdaterade på. MONSANTO och några andra giganter satsar på basen för livet, FRÖERNA, och tekniken för att få dem patenterade, de satsar alltså på att få monopolet över LIVET? Därför behövs mer än någonsin starka och fristående konsumentorganisationer världen över.

Gå därför med i föreningen Konsumentsamverkan och håll dig uppdaterad! De arbetar bl.a. för att vi ska ta tillbaka ”makten över vår mat och hälsa”Ett projekt är ”LÅT STÅ” – kvar i butikshyllorna, alltså köp ej! Det är bästa sättet att styra inköpen hos butikerna och därmed produktionen.

Om du går med i Konsumentsamverkan har de just nu följande pris 150kr inkl. boken Köksskolan för introduktionsmedlem.

Länkar till HemsidaE-post och blogg.
För mer info på Facebook - Bengt Ingerstam, KONSUmindre, Konsumentsamverkan.  

Text lånad och bearbetad från Bengt Ingerstams blogg.

Inga kommentarer: