2 okt. 2012

ALEPPOTVÅL


Jag vill slå ett slag för Aleppotvålen, en härlig och magisk tvål, som jag t.o.m. tvättar ansiktet med.  Den är en helt naturlig produkt som varken innehåller parfymer, färger eller andra tillsatser. Innehållet består enbart av ren oliv- och lagerbladsolja, vatten och salt. Ju högre halt det är av lagerbladsolja desto exklusivare är tvålen. Halten av lagerbladsolja kan variera från 3% upp till 30%. Lagerbladsoljan har vårdande egenskaper och sägs bl.a. hämma svamp och virusangrepp. 

Aleppotvålen passar till alla hudtyper, även för dem som har känslig, extremt torr hud eller eksemhud, eftersom den inte innehåller några kemiska stabilisatorer eller konserveringsmedel. Den är mild, naturlig och återfuktande! Du kan använda den till spädbarn, små barn och husdjur samt till rakning, hårtvätt eller handtvätt av kläder. Den går att använda till allt.

Autentiska Aleppo tvålar som görs med traditionella recept har tillverkats i Aleppo i Syrien i tusentals år. Det finns tyvärr många Aleppotvålar med sämre kvalitet och som enbart produceras "för väst".  

Ren olivoljetvål som denna kan endast produceras under de kalla månaderna december fram till mars. Den tillverkas för hand med hjälp av en unik process. Genom att köpa denna tvål stöds också den 500-åriga traditionen i UNESCO: s världsarvslista - staden Aleppo i Syrien.

Aleppotvålen finns att köpa i 6 olika varianter på Body Bazars hemsida.

Inga kommentarer: