25 mars 2011

AKTIVT KOL

Aktivt kol är ett kolbaserat ämne som har använts för att förbättra hälsan i över 3000 år. Aktivt kol är en form av träkol som är mycket poröst och som kan binda skadliga ämnen i olika vattenbaserade miljöer. Det är känt för sin förmåga att filtrera gifter i vatten och även i människokroppen och kan binda upp 100 gånger sin egen vikt i externt material såsom gifter och skräp. 2g aktivt kol motsvarar ungefär arean av en fotbollsplan.

Aktivt kol absorberar, binder upp och eliminerar gifter, tungmetaller, kemikalier, tarmgaser m.m. Det kan dessutom eliminera olika läkemedel såsom opium, kokain, morfin, bekämpningsmedel (t.ex. DDT), kemikalier, kvicksilver och bly.
Det kan användas för att behandla hudsjukdomar, diarré, dålig andedräkt, förstoppning, dålig kroppslukt eller gulsot hos barn och kan användas som utvärtes omslag för att behandla insektsbett, kolera, dysenteri, inflammation eller ormbett. Det motverkar även bakterier, virus, svamp och kan ha en antiaging-effekt samt ökar leverns funktioner, funktionerna i binjurarna och njurarna, förbättrar matsmältningen, minskar gaser i tarmen samt förbättrar hjärtat och hjärnan, minskar kolesterolnivåerna m.m.

Uppskattningsvis, så kan daglig användning av aktivt kol reducera kroppens giftiga belastning med över 60%. Aktivt kol är mycket mild i tarmen och skadar inte heller tarmens slemhinna. Istället rengör det tarmarna och är bra för att binda till sig giftiga gaser.

Att tänka på när använder aktivt kol
1. Ta aldrig aktivt kol vid samma tid på dagen som du tar andra kosttillskott. Ha minst 2 timmar mellan användning.
2. Aktivt kol kan binda till vissa läkemedel, så du bör alltid tala om att du använder det när du konsulterar med din läkare.
3. Tänk på att dricka mycket vatten när du använder aktivt kol, eftersom det startar igång en avgiftningsprocess.
4. Aktivt kol bör kombineras med en bra fiberkälla såsom psylliumfröskal som effektivt kan driva kolet genom tarmen och ut i avföringen.
5. Ta allra helst ditt aktiva kol innan du ska sova, så att det får chans att verka över natten. Börja morgonen med ett stort glas vatten och inta kolet helst 3-4 timmar efter att du har ätit middag på kvällen.

Läs mer på Zarahs sida

Inga kommentarer: