Boken som matindustrin inte vill
att du ska läsa av de prisbelönta Sveriges Radio-reportrarna Malin Olofsson och Daniel Öhman. De har rest jorden runt i jakt på den billiga matens verkliga kostnader. Genom unika rapporter från holländska växthus, danska grisgårdar, brasilianska betesmarker, vietnamesiska fiskdammar och skånska kalkonfarmer berättar de sanningen om svenskarnas nya favoritvaror.
Vet du vad du äter? Vill du veta vad du äter? Eller vill du bara att maten ska
vara billig? För det är den. Superbillig!
Aldrig
förr har vi lagt så lite av våra pengar på mat. Bra, tycker vi förstås när vi
står i matbutiken. Men baksidan är en utveckling som är på väg att få världens livsmedelsförsörjning att kollapsa. Prispressen har förvandlat
bondgårdar till resultatenheter i en multinationell industri, helt beroende av
olja och naturgas. Ensidig odling innebär tung påfrestning på miljön. På
åkrarna används bekämpningsmedel så giftiga att de varje år dödar en kvarts
miljon människor. Djur avlas så hårt att de går sönder.
Men det finns vägar tillbaka till en
sund matproduktion. "Matens pris" pekar ut riktningen och hjälper dig
som konsument att göra bättre val med tips på bra och billiga varor.
Boken kommer att förändra ditt sätt att se på billig mat. Läs den!
Författarnas guide till ett bättre miljöval i butiken.
Text och bild hämtat från Adlibris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar