17 jan. 2012

BÄTTRE BEN- OCH LEDHÄLSA MED ALGER


Med fantastiska egenskaper och minimal miljöpåverkan, har alger blivit en allt vanligare råvara inom hälsokostbranschen. Alger växer snabbt, är skonsamt mot sin omgivning och innehåller maximal näring i unika kombinationer. Fördelen är också att det är enkelt att extrahera ämnen ur algerna och/eller att torka och mala dem utan större påverkan.

En intressant alg som blivit alltmer populär, är Lithotamnion Calcareum, en rödalg som främst används för att förbättra ben- och ledhälsa. Dess kombination med magnesium och kalcium gör algen till en ypperlig näringskälla för att bygga en stark och tålig benstomme. Lithothamnion Calcareum återfinns endast på tre platser i världen, som Irländska och Isländska sydöstkusten.

Det höga mineralinnehållet bidrar till att Lithotamnion Calcareum har en utrensande förmåga, särskilt främjande för hudens avgiftningsförmåga. Mineralerna drar även ut orenheter, återställer hudens ton och vitalitet samt minskar lokala fetthaltiga avlagringar, vilket ger en fräsch, mjuk och frisk hy. 

Algens höga innehåll av cytokiner hjälper kroppen att reglera vårt immunförsvar, vilket i sin tur motverkar inflammation. Cytokiner är de budbärare och proteinmolekyler som stödjer upp vårt immunförsvar och gör att det fungerar som det ska. Utan cytokiner, uppstår inflammatoriska tillstånd och infektioner till följd av kroppens minskade motstånd. Flertalet studier visar att tillskott med Lithotamnion Calcareum har en antiinflammatorisk effekt vid inflammatoriska tillstånd och vid artros.

Akvamin
Det är ett tillskott på marknaden som innehåller denna alg. Akvamin är väldokumenterat och erbjuder ett komplett skydd för ben, muskel eller ledhälsa, då det innehåller ett brett register av mineraler från en enda enskild källa som är helt naturlig och har samma mineraluppbyggnad som människokroppen, vilket gör den högst biotillgänglig – med andra ord så är det lätt för kroppen att absorbera näringen. Dessa mineraler arbetar tillsammans vilket ger övergripande förbättrade hälsoförmåner. Tillskottet kan användas av män och kvinnor i alla åldrar.

Akvamin’s innehåll
Akvamin är ett ämne som utvinns ur rödalgen Lithotamnion Calcareum från det rena havet utanför Islands sydvästra kust. Under algens femåriga livslängd absorberar den essentiella mineraler från havet, vilket ger Akvamin ett brett register av mineraler från en enda enskild källa som kalcium, magnesium, zink, järn, selen och 72 olika spårämnen.
Algen bryts sedan ner naturligt och slår sig ner på sjöbottnen, där dess förkalkade skelettrester därefter skördas, tvättas, torkas och mals. Den levande plantan påverkas inte och inte heller reproduktionen av nya alger, då bara det mogna/åldrande materialet blir skördat och inte den levande unga plantan. Inget annat adderas till ingrediensen.

Bearbetad text lånad från Zarahs sida och dels från följande återförsäljare

Inga kommentarer: