28 okt. 2012

ERIK ENBY


Det har precis kommit ut en ny intressant bok som jag absolut tänker läsa. Älskar att läsa om människor som använder sina liv till att genomföra det de innerligt tror på. En stark drivkraft som ingen och inget kan hindra! Att det dessutom handlar om alternativa behandlingsmetoder gör det ännu bättre.

Erik Enby blev fråntagen sin läkarlegitimation 2007, eftersom han inte behandlat enligt "vetenskap och beprövad erfarenhet". I denna självbiografi berättar han om varför han blev den han är; en obotligt nyfiken, hängiven forskare, som ägnat 30 år åt mikroskopering av obehandlat blod. Erik Enby har kommit fram till den kontroversiella slutsatsen att kroppsvätskor och vävnader hos kroniskt sjuka innehåller mikrobiologisk växt, som sannolikt medverkar till sjukdomsutveckling.
Boken handlar också om Erik Enbys privata liv med Gunnel Enby, författaren och kulturjournalisten, som i tonåren drabbades av polio. Hennes handikapp blev drivkraften för den unge humanisten att utbilda sig till läkare. Med en stor portion göteborgsk humor berättar Erik Enby om sitt enastående liv, ibland också med thrillerartade inslag.
En DVD medföljer denna bok, med mikroskopbilder, filmer och en föreläsning av Erik Enby kring hans forskning om blodets hemligheter.

Text lånad från Bokus, där boken finns att köpa.

Inga kommentarer: