6 nov. 2012

ROSA BANDET OCH CANCERFORSKNING


Jag har länge funderat över Rosa Bandet och de massiva kampanjerna omkring detta? Själv har jag aldrig köpt bandet för cancerinsamlingarna ger mig en dålig känsla. Årligen hovar cancerorganisationerna in miljoner, men cancerfallen bara ökar och det enda som satsas på är mediciner, inget prat alls om förebyggande åtgärder och de gifter som finns runt omkring oss. Vart går pengarna och vilka döljer sig bakom reklamen? Tyvärr är det en mångmiljonindustri, likadant med Gardasilkampanjen och alla andra vacciner.

Här nedan följer en förkortad och bearbetad text från en artikel av Dr. Sherrill Sellman, ND som reder ut en del begrepp.

Att se bedrägeriet är ditt enda skydd 
Bröstcancer är den vanligaste cancerdiagnosen hos kvinnor i Kanada och förekomsten fortsätter att stiga med två procent varje år. Varje oktober sedan 1985, syns rosa bandet, som är symbolen för den nationella Bröst-cancer-medvetenhets-månaden (NBCAM), överallt. Under denna månad görs mängder av projekt, vandringar, promenader och annat som samlar in över 100 miljoner dollar till att bota bröstcancer.

Vem ligger bakom Rosa Bandet?
AstraZeneca är den största sponsorn till NBCAM och Rosa Bandet. Zeneca-delen ägs av Imperial Chemical Industries (ICI) som är en ledande tillverkare av industriella kemikalier och cancerframkallande bekämpningsmedel, bl.a. polyvinyl, som har ett direkt samband med att framkalla bröstcancer. AstraZeneca tillverkar även bekämpningsmedel (acetoklor), herbicider och fungicider. ICI och AstraZenecas kemiska fabriker släpper dagligen ut potentiella cancerframkallande föroreningar i miljön. Och till råga på allt äger AstraZeneca också Salick Health Care, ett helägt dotterbolag till AstraZeneca, som erbjuder konsulttjänster och hanterar driften av ett flertal omfattande anläggningar inom cancervården i hela USA.

Det råder en öronbedövande tystnad i alla NBCAM program när det gäller att berätta för kvinnor om cancerframkallande ämnen i miljön. Många experter förutspådde för decennier sedan att en utbredd användning av syntetiska kemikalier skulle öka antalet cancerfall. Från 1940 till 1980-talet, släpptes miljarder ton giftiga kemikalier ut i miljön. Dessa giftiga tidsinställda bomber finns nu i allt och överallt.

Forskare vid International Association for Breast Cancer Research visar att klorbaserade kemikalier är kopplade till bröstcancer-epidemin. Deras resultat visade även att kvinnor med de högsta koncentrationerna av klorbaserade bekämpningsmedel i blodet och fettet har 4 till 10 ggr högre bröstcancerrisk än kvinnor med lägre koncentrationer. Tyvärr är de ovedersägliga bevisen för sambandet mellan kemiska föroreningar och bröstcancer inte accepterade av Breast Cancer Society of Canada. I själva verket hävdar deras litteratur att orsaken till bröstcancer är okänd och att bröstcancer inte kan förebyggas. De definierar förebyggande helt enkelt som tidig upptäckt och diagnos.

Giftig bröstcancerbehandling
AztraZeneca tillverkar också Tamoxifen, som är den efterbehandling som är mest använd vid bröstcancer. Försäljningen gick upp till $ 573.000.000 per år i hela världen. I maj 2000 blev tamoxifen listad som en "känd carcinogen" av National Toxicology Program av den amerikanska regeringen. Man fann att Tamoxifen ökade förekomsten av livmoder, lever, mage, och kolorektal -cancer. Dessutom ökade tamoxifen risken för stroke, blodproppar, ögonskada, klimakteriebesvär och depression.

Även Tamoxifen´s roll att förebygga bröstcancer kan ifrågasättas. Medan en studie visar att Tamoxifen kanske minskar förekomsten av kontralateral bröstcancer (förekommer i motsatt bröst) hos kvinnor i förklimakteriet, hittade en annan studie publicerad i Journal of National Cancer Institute (2001) att Tamoxifen inte bara misslyckats med att minska kontralateral cancer i dessa kvinnor utan faktiskt ökade förekomsten av sjukdomen.

Mammografi - risken för strålning
Eftersom NBCAM spin-läkarna hävdar att bröstcancer "helt enkelt inte är en sjukdom som kan förebyggas, " har fokus skiftats till tidig upptäckt. Kvinnor uppmuntras nu att få sin årliga mammografi. Tidigare rekommenderas screening endast till kvinnor över 50 års ålder. Nu riktar kampanjen sig till 40-åringar och även till kvinnor så unga som 25. Att upptäcka bröstcancer med mammografi är inte detsamma som att skyddas mot bröstcancer. Det är verkligen inte förebyggande. Mammografi är en röntgen. Det enda bekräftade orsaken till cancer, enligt American Cancer Society, är strålning.

I mer än 20 år har Dr John Gofman publicerat studier av riskerna med låg nivå strålning. Genom sin forskning, har Dr Gofman samlat tillräckliga bevis för att koppla medicinsk strålning som den huvudsakliga orsaken till det växande antalet dödsfall i cancer i USA under nittonhundratalet. Mammografi kan faktiskt öka risken för att utveckla bröstcancer och öka risken för spridning eller metastaserande i befintlig tumör. 

Det finns dock en överlägsen screening teknik kallad digital infraröd termografi (DIT), som är i stånd att upptäcka bröstcancer mycket tidigare, eftersom det kan avbilda de tidiga stadierna av angiogenes som en "hot spot". Angiogenes är bildandet av en direkt försörjning av blod till cancerceller, ett nödvändigt steg innan de kan växa till större tumörer. DIT är säker, icke-toxisk, icke-invasiv samt smärtfri. Det kan också upptäcka avvikelser fem till tio år innan de upptäcks av mammografi eller en fysisk undersökning.

Det borde inte komma som någon överraskning att säkrare och mer effektiva screening tekniker som termografi kraftigt har blivit attackerade av NBCAM organisationerna. Så allt rabalder som kommer varje oktober och som mobilisera kvinnors delaktighet och hårt förvärvade pengar undanröjer verkligen mycket lite orsakerna till denna förödande sjukdom.
Istället har de stora cancer organisationerna och företag en dold agenda som utnyttjar kvinnors målmedvetenhet och goda avsikter för att sprida sina giftiga läkemedelsbehandlingar, farliga diagnostiska verktyg och miljögifter. NBCAM är den PR-uppfinning som faktiskt sätter kvinnor i den positionen att vara ovetande allierade till just de människor och företag som gör dem sjuka.

Tänk inte Rosa
År 2002 startade ideella föreningen Breast Cancer Action en motrörelse: ”Think Before You Pink”.  Många av de produkter som säljs för Rosa Bandet innehåller kemikalier kända för att förorsaka cancer. Eftersom Breast Cancer Action inte tar emot sponsring från något företag som profiterar på cancer så kan de säga som det är.

Trots det massiva stöd som alla cancerföretag får har fler kvinnor i USA de senaste 20 åren dött av bröstcancer än alla människor som dödades i 1:a och 2:a världskrigen, plus Vietnamkriget. Förr drabbades mest äldre kvinnor, idag drabbas 20 till 50-åringar. Man tror att åtminstone hälften beror på kemikalier varav många är hormonstörande och cancerogena. Endast en bråkdel av de insamlade pengarna går till förebyggande åtgärder, resten går mer eller mindre till att underhålla cancerindustrin. Vi skulle säkert rädda många fler liv om inga kemikalier fick komma ut på marknaden förrän man säkert kunde säga att de var ofarliga. Idag anses allt ofarligt tills motsatsen bevistats. Om vi lärde oss mer om en hållbar och frisk och hälsosam livsstil, levde mer medvetet och tog bättre hand om oss själva, skulle cancerfallen kunna minska dramatiskt. 

Kvinnor kan göra en egen insats för att eliminera bröstcancer. Bröstcancer epidemin är inte något stort mysterium. Orsakerna till cancer är redan kända; giftig kost, giftig livsstil, giftiga känslor, giftiga miljöer, giftiga kemikalier, giftiga läkemedelsbehandlingar och giftig diagnostik.

När det gäller den Nationella Bröstcancermedvetenhetmånaden måste kvinnor i stället investera sin tid, energi och pengar i projekt, idéer och behandlingar som verkligen skapar förändring. Istället för att låta stora företag eller andra kapitalintressen definiera dagordningen, kan National Bröstcancermedvetenhetmånaden faktiskt vara en kraftfull tid att utbilda, väcka och stärka kvinnor till de verkliga orsakerna, förebyggande åtgärder, och effektiva botemedel för bröstcancer. Om du vill vara med till att hitta en lösning, välj sättet noggrant. 
Författaren Sherrill Sellman, ND, är författare till Hormon Heresay: Vad kvinnor måste veta om deras hormoner (Getwell International, 2000) och vad kvinnor måste känna att skydda sina döttrar från bröstcancer (Getwell International, 2004)."

Intressant läsning
"Ditt liv i dina händer" – Jane Plant
Detta är berättelsen om en kvinna som bestämde sig för att besegra sin bröstcancer. Hon opererades och strålbehandlades men fick flera återfall. Hon beslutade sig då för att lära sig så mycket som möjligt om sjukdomen. Detta ledde till att hon lade om sin kost - inga mjölkprodukter. Hennes läkare var skeptisk, men en stor tumör på halsen gick tillbaka på bara sex veckor. Nu har det gått nästan tio år och hon är fortfarande frisk.
Här delar hon med sig av sina erfarenheter och ger mängder av råd om vad man kan göra för att förebygga bröstcancer och prostatacancer. Det handlar inte bara om vad man ska äta utan över huvud taget om stressfaktorer, livsstil och annat som påverkar vårt välbefinnande. En väckarklocka, en bok som kan rädda liv.
Boken finns att köpa på Bokus.

"Kaos i kvinnohjärnan" – Nina Lundin
Befinner du dig i en känslomässig berg- och dalbana? Känns det som att du håller på att tappa greppet och bli tokig? Ena minuten är du ilsken och skäller ut dina vänner och dina kära. Nästa minut gråter du och vill att någon ska hålla om dig. Du känner dig överväldigad, sorgsen eller rädd utan påtaglig anledning. Du tycker att det är svårt att stänga av din oroliga hjärna för att kunna somna och vaknar ofta mitt i natten med vidöppna ögon och bultande hjärta. Du kämpar så mycket du orkar för att komma framåt men inombords känns det som om du håller på att brista. Många kvinnor känner sig precis som du och hoppas och ber om ett slut på sitt elände.
Boken finns att köpa på Bokus. 

Jessica Ainscough, 26 år, fick sin diagnos när hon var 22 år. Jessica hade fått en ovanlig form av cancer och hela hennes vänstra arm och axel var drabbad. Hon fick valet att amputera eller gå mot en säker död. Hon har idag besegrat cancern med livsstilsändringar.
Läs mer om henne.

Ruth Heidrich, fick sin bröstcancerdiagnos när hon var 47 år. Hon började äta en lågfetthaltig vegankost och är idag frisk. Hon tränar mycket.
Läs mer om henne.

Kris Carr, 41 år, fick sin cancerdiagnos då hon var 31 år. Hon ändrade kosten och sin livsstil.
Läs mer om henne. Hon har även skrivit boken
"Den galna sexiga dieten: ät dina grönsaker, tänd din gnista och lev din dröm!"
Efter att som 31-åring, mitt i en spirande skådespelarkarriär, diagnostiserats med obotlig cancer sökte Kris svar på hur hon skulle överleva. Hon hittade lösningen i kosten som hon numera kallar den Galna Sexiga Dieten. 

Med hjälp av en rad experter lägger Kris Carr fram grundstenarna till den Galna Sexiga Dieten; En vegetarisk kost med tonvikt på att balansera, förnya och reparera kroppen med fräsch raw food, näringsrika gröna drinkar och välsmakande smoothies. Boken innehåller en äventyrsrening på 21 dagar och några av hennes enkla men ljuvligt goda recept. Kris Carr gör hälsa och välmående till något enkelt, roligt och självklart.
Boken finns att köpa på Bokus.

Inga kommentarer: